Онлайн TV FM радіо FM пауза

Робот-кур’єр почав доставляти їжу в Токіо. Відео

screenshot 11 - Робот-кур’єр почав доставляти їжу в Токіо. Відео - rai.ua Світ

На вулицях Токіо тепер клієнтам розвозить їжу автономний робот-кур’єр. Послугу запроваджує відома американська онлайн-платформа замовляння їжі. Такий сервіс уже є в кількох містах США. А тепер і в Японії.

«Зараз ми проводимо тестування в районі Ніхонбасі. Думаю, що тротуари та вся решта інфраструктури нам підходять», – каже працівник відділення в Японії, Елвін Оо.

Робот може розганятися до 5,4 кілометра за годину. Він самостійно прокладає маршрут. Також сам зупиняється, щоб уникнути зіткнень із людьми чи іншими перешкодами. Виявити їх допомагають датчики та камери.

«За роботами завжди стежить людина-оператор, щоб швидко відреагувати на будь-які надзвичайні ситуації. Роботи на вулиці, але люди спостерігають, тому все безпечно», – зазначає працівник відділення в Японії, Елвін Оо.

Замовити доставлення за допомогою робота-кур’єра можна в будні з 10 ранку до 5 вечора. Поки що з послугою співпрацює лише кілька ресторанів району Ніхонбасі, але в майбутньому партнерів побільшає.

«Якщо за такої поганої погоди, як сьогодні, використовувати роботів, це полегшить роботу людям-кур’єрам. Тож думаю, це дуже добре», – розповідає житель Токіо.

«Населення країни старіє, і нестача працівників тут — серйозна проблема. А такі послуги допоможуть дати їй раду. Гадаю, це може бути ефективно не лише в містах, а й у малонаселених районах», – наголошує житель Токіо.

Поки що робота доводиться зустрічати на вулиці. Пізніше він, можливо, привозитиме замовлення прямо під двері офісів.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua