Онлайн TV FM радіо FM пауза

Поліцейські відреагували на понад 1200 звернень про домашнє насильство

Кримінал

На сьогодні домашнє насильство – один із найбільш поширених викликів сьогодення. Від початку року івано-франківські поліцейські здійснили 1280 виїздів на повідомлення по домашньому насильству.

Насильство – це застосування силових методів або психологічного тиску. Це не тільки про ляпаси та побої, це приниження та образи. Або й економічне насильство (позбавлення житла, їжі, майна, коштів, одягу тощо), що вчиняється умисно, систематично, та має серйозні наслідки для здоров’я постраждалої особи.

«До адміністративної відповідальності за ст. 173-2 КУпАП (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статті, невиконання термінового забороненого припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) притягнуло 580 кривдників, винесено 776 термінових заборонних приписів, задокументовано 38 кримінальних правопорушень за ст. 126-1 Кримінального кодексу України»,- повідомляє Поліція Івано-Франківської області.

Поліція Івано-Франківщини звертається до громадян з проханням не замовчувати факти домашнього насильства. Якщо ви стали жертвою насильства або вам відома інформація про особу, стосовно якої вчиняється домашнє насильство – не зволікайте, не замовчуйте, інформуйте поліцію за номером 102, адже це може врятувати життя.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua