Різотто, грибна юшка, курячий бульйон та традиційний український борщ. І це далеко не весь перелік страв, що готують волонтери з організації «Станіславський Борщ» від початку повномаштабного вторгнення.
Такою ідеєю організатори надихнулися від своїх друзів з Коломиї, які теж готують страви швидкого приготування, розповідає волонтерка Людмила Дорошенко.
Всі інгредієнти волонтери самостійно закуповують, нарізають, висушують та фасують. Спершу використовували звичайні міксери та комбайни, а вже згодом закупили професійну техніку, каже волонтерка, відтоді і процес пішов набагато швидше та якісніше.
Від початку свого існування вони переробили близько ста тонн овочів та відправили захисникам понад 200 тисяч порцій. Волонтерка зізнається, дуже тішить, що постійно доєднуються люди, адже такий об’єм роботи значно легше виконати спільними зусиллями.
Таких сухих страв потрібно дуже багато, адже військові у зонах бойових дій не мають можливості довго готувати собі їжу, тому охочі можуть доєднуватися до волонтерів та допомагати.