Онлайн TV FM радіо FM пауза

Сезон баштанних у розпалі: звідки привозять кавуни та яка їхня ціна. Відео

Сюжети

Цьогоріч на ринку переважають баштанні з Миколаївщини, Одещини або ж імпортні з Азербайджану чи Румунії. Вартість за кілограм кавуна орієнтовно 20–25 грн, розповідає продавчиня Мар’яна, адже логістика стала складною через повномасштабне вторгнення.

За одним з прилавків продає кавуни й пані Тетяна. В їхньому асортименті лише імпортні – з Азербайджану, каже жінка, проте на них доступна ціна і смакують вони як херсонські.

Кавуни з Миколаївської області в порівнянні з Азербайджанськими менші за розміром, розповідає продавець Муслім Алієв, проте запевняє, – вони не менш солодкі та соковиті. Іванофранківці зізнаються, смак відрізняються від херсонських, проте також смачні та й інколи хочеться поласувати солодкою ягодою.

Та перед тим як баштанні потрапляють на прилавки їх перевіряють на вміст нітратів, розповідає лікар Василь Цапар. Спершу продукт натирають, далі добавляють спеціальний розчин, ретельно перемішують та виміряють вміст нітратів на нітратомірі. Їхній показник знаходиться в межах норми, констатує експерт.

Та все ж варто пам’ятати, що надмірне споживання баштанних може спричини діарею, нудоту або здуття живота. Тому медики рекомендують вживати їх в помірній кількості, щоб отримати максимум користі для свого організму.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua