Основним мікроелементом, за який і шанують гречку, є залізо. Також в ній є кальцій, магній і йод. Ще гречка дуже багата на клітковину і містить вітаміни групи Р і В. Наявний в гречці білок містить амінокислоти, тому гречкою можна сміливо замінити м’ясо. І, до речі, гречка набагато швидше і краще засвоюється ніж м’ясо.
Користь при регулярному вживанні гречки
Великий вміст фолієвої кислоти благотворно впливає на стійкість організму до різних несприятливих факторів.
Вживання в їжу захищає організм від утворення ракових клітин.
Знижується ризик утворення тромбів.
Очищаються від холестерину судини.
Профілактика захворювань серця і судин.
Дієтичний продукт, стабілізуючий рівень цукру в крові.
Поліпшується кровообіг.
Зміцнюється імунітет.
А ви знаєте, що гречку неможливо генномодифікувати? Гречка є екологічно чистим продуктом, тому що не містить нітратів і хімікатів. А все тому, що росте вона без стороннього втручання, а з усіма зовнішніми шкідниками та бур’янами здатна впоратися сама.
Перед вами тарілка ароматною, щойно звареної каші. Дієтологи стверджують, що гречана каша є чистим дієтичним продуктом, навіть незважаючи на те, що входить в трійку головних продуктів, що мають складні вуглеводи. На першому місці – макарони, на другому – рис, на третьому, за вмістом вуглеводів вважає гречка. У ній міститься найменше вуглеводів.
У 100 грамах гречки міститься: білки 13 г; жири 3,6 г; вуглеводи 58,2 р.
У 100 грамах готового продукту міститься всього 313-318 ккаллорій!
Багата гречка на вітаміни і мінерали. У ній містяться вітамін В1, В2, В9, бета-каротин, вітамін Е, вітамін РР, і мінерали: калій, кальцій, магній, марганець, мідь, натрій, кобальт, цинк і фосфор. Гречка – це чудове джерело заліза. У 100 грамах продукту міститься близько 7,6-7,8 мг заліза. Добова потреба людини в залізі становить від 15 до 60 мг.