Онлайн TV FM радіо FM пауза

Які суперфуди повинні бути на столі ранньою весною

Які суперпродукти повинні бути на нашому столі ранньою весною, щоб раціон був збалансованим?

Цитрусові

Завдяки товстій шкірці вміст вітамін С в апельсинах, грейпфрутах, мандаринах, помело зберігається і навесні. Крім вище перерахованого, аскорбінова кислота потрібна для зміцнення судин і поліпшення засвоєння заліза.

Кисломолочні продукти

Допомагають підтримувати мікрофлору кишечника. Це важливо для правильного засвоєння необхідних компонентів їжі, нормальної роботи імунітету і хорошого стану шкіри. Крім того, кисломолочні продукти є джерелами вітаміну А.

Жирна морська риба

Сардина, скумбрія, лосось, норвезький оселедець є джерелами Омега-3 жирних кислот, вітаміну D та селену. Вони необхідні для зміцнення кісток і зубів.

Овочі

Морква, білокачанна капуста (в тому числі, квашена), цвітна капуста і броколі, буряк також можна сміливо віднести до супер-продуктів ранньої весни. Ці овочі — відмінне джерело вітамінів, мінералів, антиоксидантів, харчових волокон. В помаранчевих овочах міститься велика кількість антиоксидантів. Морква і гарбуз багаті бета-каротином, який зберігає шкіру здоровою, утворюючи бар’єр проти мікробів.

Бобові та крупи

Гречка, вівсянка, перлова крупа, спаржева квасоля є важливими джерелами магнію, кремнію, вітамінів групи В. Вони підтримують нервову систему, допомагають поліпшити вигляд шкіри, волосся і нігтів.

Зелень

На початку весни особливу цінність набувають шпинат, петрушка, кріп, зелена цибуля.

Рослинні олії, багаті вітамінами А, Е, D.

Вони необхідні для повноцінного всмоктування жиророзчинних вітамінів, які містяться в інших продуктах. Олія повинна бути “живою”- не рафінованою.

І, звісно, не забувайте про воду, як основу життя!

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Думки авторів публікацій, розміщених в рубриці “Погляди”, можуть не співпадати з позицією редакції.