Онлайн TV FM радіо FM пауза

ЗСУ відбили 13 російських атак на Донбасі та вдарили по окупантах – Генштаб

Новини

Українські військові відбили атаки окупантів у районах 13 населених пунктів на Луганщині та Донеччині. Авіація та артилерія на різних напрямках вдарили по 25 місцях зосередження російських військ.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ зранку 28 жовтня, інформує “РАІ” з посиланням на Громадське.

Так, атаки відбили біля Андріївки та Білогорівки Луганської області, а також поблизу Бахмута, Бахмутського, Времівки, Зеленопілля, Соледара, Майорська, Мар’їнки, Невельського, Новобахмутівки, Первомайського та Яковлівки Донецької області.

Українська авіація упродовж 27 жовтня завдала 29 ударів: підтверджено ураження 21 району зосередження російських солдатів, їхнього озброєння й техніки. Також ударили по трьох опорних пунктах і 5 позиціях зенітних ракетних комплексів.

Підрозділи протиповітряної оборони збили два російських гелікоптери Ка-52 та один штурмовик Су-25. Ракетні війська й артилерія уразили чотири райони зосередження окупантів, озброєння та військової техніки й один склад із боєприпасами.

Активність окупантів

російські війська досі намагаються утримати захоплені території, стримувати ЗСУ та наступати на Бахмутському й Авдіївському напрямках.

Окупанти обстрілюють позиції українських військ уздовж лінії зіткнення, обладнують позиції на окремих напрямках, зокрема на лівому березі річки Дніпро, та активно ведуть повітряну розвідку.

Упродовж 27 жовтня російські війська завдали 15 авіаційних, один ракетний удар і понад 40 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Від цього постраждали населені пункти Білогірка, Нова Кам’янка, Новогреднєве Херсонської області, Степове Запорізької області та Мар’їнка і Павлівка на Донеччині.

Окупанти обстрілюють українські позиції на всіх напрямках. Порівняно спокійна ситуація на Волинському та Поліському напрямках. Зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів, а також запуску безпілотників із Білорусі.

Що ще повідомили у Генштабі?

У командуванні уточнили наслідки обстрілів ЗСУ по окупантах за останні дні. У Запорізькій області знищено 8 одиниць озброєння та військової техніки різного типу та поранено до 120 окупантів. На тимчасово зайнятій території Херсонщини до лікарень завезли приблизно 100 поранених солдатів. Але російське командування все ще намагається приховати реальні втрати військових, кажуть у Генштабі.

З окупованої території Херсонщини триває «евакуація». Значна увага приділяється вивезенню медобладнання та майна з «націоналізованих» підприємств. Із Білозерки обладнання лікарні вивозиться до Скадовська та Генічеська.

Крім того, на правобережні частину Херсонської області перекинули до 1000 мобілізованих окупантів. Їх розселяють у помешканнях місцевих жителів, які покинули ці території.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua