Онлайн TV FM радіо FM пауза

Зростання цін змушує єгиптян економити на м’ясі. Відео

Новини

У ліпші часи родина Ом Мохамед їздила у відпустку на курорти Червоного моря. Тепер 61-річна жінка, щоб вижити, змушена прибирати з раціону м’ясо, а її чоловік зранку вистоює довгі черги, щоб отримати соціальний хліб.

Останніми місяцями стрімке зростання інфляції підкосило купівельну спроможність багатьох єгиптян. Так, дочка цієї жінки мусила продавати свої прикраси, щоб сплатити за шкільне навчання дітей.

З лютого попереднього року в країні збільшився дефіцит іноземної валюти, бо закордонні інвестори вивели понад 20 мільярдів доларів. Відновлення туризму сповільнилося, а ціни на основний імпорт різко зросли.

Курс єгипетського фунта з березня знизився майже на 50 %, а загальна річна інфляція перевищила 20 %. Це найвищий показник за п’ять років. Водночас споживачі зазначають, що ціни зросли значно більше, зокрема на основні харчі, які деякі магазини почали нормувати.

У Єгипті живе 104 мільйони осіб. За офіційними даними, у 2020 році коло третини населення жило в злиднях. Тепер, як уважають, цей відсоток ще вищий.

У місцевих благодійних організаціях кажуть, що ті люди, які раніше робили пожертвування, тепер самі звертаються по допомогу.

Уряд Єгипту субсидує хліб для понад 70 мільйонів громадян. Однак недавно його також стали продавати за собівартістю і тим, хто не має субсидійних карток.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua