Онлайн TV FM радіо FM пауза

Землетрус в Афганістані: щонайменше 1000 загиблих. Відео

Новини

Кадри з Афганістану. На них видно масштаб руйнувань після землетрусу, який стався в середу на південному сході країни й став найбільш смертоносним за останні 20 років.

Підземні поштовхи були силою 6,1 бала. За даними Геологічної служби США, епіцентр був за 44 кілометри від міста Хост, поряд із пакистанським кордоном.

Загинуло щонайменше 1000 людей. Понад 600 дістали тілесні ушкодження. І ці числа можуть зростати, бо ще надходить інформація з віддалених гірських сіл.

Серед потерпілих багато дітей. У них травми голови та переломи. Поранених доставляють до лікарень.

За даними європейських сейсмологів, підземні поштовхи відчувало близько 120 мільйонів людей у ​​Пакистані, Афганістані та Індії. Але про руйнування та постраждалих у Пакистані повідомлень поки немає.

Це лихо сталося в Афганістані під час глибокої економічної кризи. Торік владу в країні захопило угруповання «Талібан». На афганський банківський сектор багато країн наклали санкції. Також перестала надходити грошова допомога.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що Організація Об’єднаних Націй повністю мобілізована та надає Афганістану первинну підтримку.

Рятувальними операціями країни керує міністерство оборони, яке очолюють таліби. Для ісламістів це буде серйозною перевіркою на те, чи вони можуть належним чином керувати країною.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua