Онлайн TV FM радіо FM пауза

Звички, від яких старіє шкіра (Країна здоров’я)

Ви ретельно дбаєте про шкіру, а отримуєте зворотний ефект? Можливо, те, що ви робите, не лікує, а калічить. Лікар-дерматовенеролог, косметолог Олексій Едемський розповідає про шкоду патчів, часте очищення, філлери і нічні креми для обличчя, пише Країна здоров’я.

Часте очищення шкіри

Використання жорстких очищувальних засобів, може давати ефект чистої свіжої шкіри, але в довгостроковій перспективі висушує її, так як руйнує природну захисну плівку.

Гідрогелеві патчі

За допомогою цього популярного продукту легко отримати вау-ефект. Однак зморшки вони не розгладжують, а створюють на шкірі невеликий набряк – шкіра натягується, зморшки зникають. Постійне використання патчів розтягує шкіру, в результаті з часом зморшок буде тільки більше.

Використання гіалуронової кислоти в юному віці

Захоплення філлерамі і іншими ін’єкціями гіалуронову кислоти буде сприяти тому, що її природна вироблення скоротиться, і шкіра без постійного «допінгу» не зможе підтримувати оптимальну зволоженість.

Використання косметики перед сном

Нічні креми та інші продукти догляду слід наносити на 3-4 години до сну, а не безпосередньо перед сном. Справа в тому, що креми просочують випаровуванню вологи з шкіри, в результаті утворюється набряк. Кілька років подібного ритуалу, і шкіра розтягнеться.

Часте використання скрабів і пілінгів

Скраби і пілінги поступово стоншується епідерміс, і призводять до таких неприємних наслідків як підвищена чутливість шкіри і купероз, що також не додає молодості.
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua