Онлайн TV FM радіо FM пауза

Випічка, яку корисно їсти зранку (Країна здоров’я)

Випічка, з’їдена за сніданком, не є небезпечною, але вона позбавлена ​​білка. Тому разом з нею краще з’їдати і яку-небудь білкову страву. Крім того, дієтолог радить вибирати здобні вироби, у яких в тесті менше жиру, пише Країна здоров’я.
Експерт-дієтолог клініки лікувального харчування Юлія Чехоніна розповіла що якщо на сніданок хочеться з’їсти випічку, булочку або круасан до кави, це цілком можна собі дозволити. Але в той же час їх слід доповнити білком: можна з’їсти, наприклад, сир або несолодкий йогурт, яйця, омлет.
Дієтолог порівняла круасан з начинкою або джемом з бутербродом з хліба з маслом і варенням. Така страва дає відразу багато вуглеводів і жиру, але практично не дає білка. З’ївши випічку, ми досить швидко знову відчуємо почуття голоду через зростання цукру в крові і інсуліну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випічка, яка допоможе схуднути

“Тільки круасан з кавою не може замінити повноцінний сніданок, склад такого перекусу можна назвати збалансованим”, – зауважила Юлія Чехоніна.

Дієтолог порадила щоб уникнути зайвих калорій віддавати перевагу здобних виробів з тіста з меншою кількістю жиру. Найбільше до повноцінного сніданку на думку експерта підходить ватрушка – виріб із здобного тіста з білковим компонентом. З різноманітної випічки саме ватрушка дозволяє відчувати ситість особливо довго.

Також більш правильним варіантом здоби, ніж круасан, дієтолог вважає пиріжок з яблуком.

В цілому краще їсти самостійно приготовану випічку, ніж куплену в магазині, переконана фахівець. В умовах домашньої кулінарії в ній можна контролювати кількість цукру і жиру, до того ж така випічка буде позбавлена ​​численних штучних добавок, які нерідко зустрічаються у виробах промислового виробництва.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua