Онлайн TV FM радіо FM пауза

Вимірювання холестерину після 20 років (Країна здоров’я)

Після того, як людина переступає через 20 років, він повинен регулярно вимірювати рівень холестерину. Це допоможе прийняти профілактичні заходи проти хвороб серця задовго до їхньої появи, пише Країна здоров’я.
Рівень холестерину після 20 років

Рівень холестерину після 20 років

Прийнято вважати, що походи в поліклініку для вимірювання рівня холестерину це доля людей середнього і старшого віку. Однак нове дослідження, результати якого опубліковані журналом The Lancet, показало, що вимірювати холестерин краще людям після 20. На основі цих показників можна розрахувати довічний ризик хвороб серця та інсульту. Це найбільш повномасштабне дослідження на сьогоднішній день, яке оцінює довготривалі ризики для здоров’я від надлишку так званого “поганого” холестерину в крові ще молодої людини на протязі наступних десятиліть його життя.

Автори дослідження підкреслюють, що якщо молоді люди починають вживати якихось заходів для зниження рівня холестерину за допомогою харчування або ліків, ймовірність зіткнутися з інфарктами і інсультами набагато знижується. Також рідше будуть вимагатися їм такі небезпечні операції, як аортокоронарне шунтування або стентування. Холестерин це схожа на жир субстанція, яка міститься в деяких продуктах харчування і проводиться наші печінкою. Вона необхідна для роботи таких гормонів, як естроген і тестостерон, вітамін D і інших компонентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вівсянка впливає на рівень холестерину?

Існують ліпопротеїни високої щільності, які вважаються “хорошим” холестерином і підтримують здоров’я організму, а також ліпопротеїни низької щільності, які вважаються “поганим” холестерином і закупорюють артерії. Автори дослідження проаналізували інформацію, здобуту з 19 країн. Вона дозволила виявити потужну зв’язок між показниками “поганого” холестерину і ризиком серцево-судинних хвороб з 20 років і протягом наступних 40 років життя людини.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua