Онлайн TV FM радіо FM пауза

Вчені розповіли, від яких хвороб рятує прогулянка пішки

Департамент охорони здоров’я Британії закликав усіх громадян якнайбільше рухатися. У відомстві заявили, що щоденна піша прогулянка може врятувати мільйони людей від передчасної смерті.

Науковці переконують: якщо щодня ходити пішки щонайменше 10 хвилин, це зменшує ризик ранньої смерті на 15 відсотків. Зокрема, таке активне дозвілля майже на третину зменшує ризик розвитку діабету, серцево-судинних захворювань та деяких видів раку.

Представник Департаменту доктор Дженні Харріс запевняє: “Прогулянка по магазинах або жвава 10-хвилинна прогулянка під час обідньої перерви щодня може додати багато здорових років до вашого життя”.

За статистикою медиків, фізична бездіяльність серед дорослих є причиною кожної шостої смерті серед британців. І саме “диванний” спосіб життя лікарі звинувачують у ранньому порушенні пам’яті та розумової діяльності, а також розвитку хвороб серця та онкології.

Вітчизняні науковці порахували: українці живуть на 5-10 років менше, ніж мешканці інших країн Європи. І однією з причин цієї статистики вони називають недостатню фізичну активність.
Станові здоров’я сприяють навіть нескладні кардіотренування за допомогою сходів. Це доступний та абсолютно безкоштовний тренажер.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua