Онлайн TV FM радіо FM пауза

Вчені назвали дієту, яка знижує ризик інсульту (Ukrhealth)

Вчені з США представили увазі дієту, здатну знизити ризик інсульту. Матеріал відповідного змісту опублікований на офіційному сайті Американської кардіологічної асоціації., пише Ukrhealth.

Дослідники пояснили, що більша частина холестерину в крові виробляється в печінці і використовується для будівництва клітин. Однак жирні харчові вироби містять відносно високу кількість речовини, що може привести до накопичення його в крові. Це загрожує утворенням твердих відкладень на внутрішній поверхні артерій, процес, який лежить в основі більшості захворювань серця та інсультів.

В ході метааналізу вчені прийшли до висновку, що надання переваги дієті з акцентом на фрукти, овочі, цільні злаки, нежирні або знежирені молочні продукти, пісне м’ясо, курку, рибу або рослинні білки, серед яких горіхи і насіння, суттєво знижує ризики гострого порушення кровопостачання мозку.

У свою чергу насичені жири, які в основному містяться в продуктах тваринного походження, таких як м’ясо молочні харчові вироби, слід замінити на поліненасичені, приміром, кукурудзяна або соєва олії. Не можна при цьому зловживати цукром і сіллю.

Що стосується яєць, біля яких ведуться останнім часом суперечки в наукових колах, американські вчені вважають, що їх вживання недостовірно пов’язане з ризиком серцево-судинних захворювань. Найрозумніше рішення – їсти одну штуку щодня в рамках захисту здоров’я серця.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua