Онлайн TV FM радіо FM пауза

«Варто говорити»: як подолати дискримінацію щодо психічного здоров’я

Здоров'я

Публічне та відкрите обговорення психічного здоров’я – надважливий крок на шляху до зменшення стигматизації та дискримінації, які часто пов’язані з цією темою.

Про це пише Центр громадського здоров’я України.

«Розмови про психічне здоров’я потребують добирання правильних слів та виразів. Адже використання певних слів безпосередньо впливає на вкорінення стигми у соціумі. А це означає подальше підтримання стереотипів, упереджень та проявів дискримінації щодо людей, які мають психічні розлади»,- йдеться на ресурсі.

ЦГЗ пропонує усім охочим взяти участь в ініціативі «Варто говорити» та конкретними кроками сприяти подоланню стигми та дискримінації:

  • Почніть розмову: зв’яжіться з друзями, членами родини чи колегами та запитайте, як у них справи. Дайте їм знати, що ви тут, щоб їх вислухати та підтримати.
  • Поділіться своєю історією: якщо вам комфортно, поділіться власним досвідом щодо власного психічного здоров’я. Ваша історія може надихнути інших відкритися та звернутися за допомогою.
  • Організуйте захід: організуйте подію або дискусію з питань психічного здоров’я на своєму робочому місці, у школі чи у своїй громаді. Надайте ресурси та інформацію про психічне благополуччя.
  • Використовуйте соціальні медіа: публікуйте у своїх соціальних медіа-платформах пости для привернення уваги до теми психічного здоров’я та до важливості відкрито говорити про нього.
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua