Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську провели акцію «День здоров’я». Відео

Здоров'я

Зробити щеплення, перевірити серце чи проконсультуватись з медиками різних профілів. В Івано-Франківську медики безкоштовно обстежують людей у центрі міста. Це відбувається у рамках акції «День здоров’я». 

Головний державний санітарний лікар Прикарпаття Руслан Савчук каже, що тут можна отримати величезну кількість послуг:

«Ми також додали в цьому році консультації фахівців-генікологів. Ще працюють офтальмологи, терапевти, а найближчим часом доєднається до нас пересувний флюорограф».

Серед популярних послуг – швидке тестування на COVID-19. Лише за перші 40 хвилин роботи лаборанти провели 15 таких досліджень. Усі тести були негативними.

«Швидкий тест робиться швидко – через 15-20 хвилин вже буде результат. Людина сидить біля нас і бачить результат, що все достовірно і без підробок. Ми видаємо роздрукований результат з печатками»,- зазначає Тетяна Лугова, фельдшер-лаборант вірусологічної лабораторії Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Ще один поширений вид послуг – це вимірювання рівня цукру в крові. Люди зазначають, що такі акції дуже потрібні, адже не завжди є час і можливість відвідати медичний заклад, а тут можна обстежитись просто проходячи повз.

«Інтересно цукор зміряти, здоровʼя потрібно берегти»,- поділився 70-річний Михайло, мешканець Івано-Франківська.

«Йшли по дорозі та почули, що люди дуже задоволені такими процедурами. І я вирішила спробувати теж»,- розповіла Любов, мешканка Івано-Франківська.

Торік у рамках акції «День здоров’я» медики надали 33 тисячі безкоштовних послуг мешканцям області. Загалом, було здійснено півсотні виїздів по громадах. Цьогоріч у планах – 80. Найближчим часом акцію планують провести на Надвірнянщині та на Рожнятівщині.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua