Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківській лікарні запрацювала кнопка екстреного виклику. Відео

Здоров'я

Виклик лікаря за один клік. В Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні запрацювала кнопка екстреного виклику. Це автоматизована система сповіщень медичних працівників.

«Медсестра не дзвонить вже до завідувачів відділення чи до лікарів. Часто це може загубитися в часі, інколи технічні питання, інколи проблеми зі звʼязком. Саме тут потрібен тільки один клік на планшеті – у лікаря відповідного відділення прийде сповіщення на телефон. Також є пріоритетність виклику, ми поділили терміновість на три групи – зелена, жовта та червона»,- розповіла Іванна Дидик, завідувачка відділення невідкладної медичної допомоги ЦМКЛ.

Завідувачка неврологічного відділення Ірина Кобець зазначає, центральна міська клінічна лікарня одна з небагатьох в області, яка надає допомогу пацієнтам з гострими мозковими інсультами. І ця кнопка – це ще один крок до порятунку життя людини:

«Коли ми проводимо тромболітичну терапію, тоді кожна хвилина враховується. І тут вже сам виклик лікаря на приймальний покій у відділ невідкладної екстреної допомоги не відтерміновується з будь-яких причин. Лікар йде одразу, щоб надати допомогу».

Керівник медзакладу Тарас Масляк каже, в ургентні дні до них звертаються близько сотні пацієнтів. І більшість з них – госпіталізовують.

Івано-Франківська центральна міська клінічна лікарня стала першою на Прикарпатті і другою на заході України, де впровадили автоматизовану систему сповіщень. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua