Онлайн TV FM радіо FM пауза

Секрет довгожителів острова Окінава (Голос-інфо)

Наступною інформацією поділилися зі своїми чиатачами журналіст видання Голос-інфо.

Окінава – це Японський острів у Філіппінському морі, де проживає близько 500 людей у віці 100 років і старше. Загалом населення острову 1,423 міліонна людей.

Найнеймовірніше, що остров’яни по досягненню поважного віку виглядають і відчувають себе набагато молодше. Їм практично невідомі рак та інфаркт. Вчені вважають, що секрет довголіття жителів Окінави в правильному харчуванні і місцевій питній воді, що містить велику кількість іонів кальцію, а також певних фізичних навантаженнях та правильне психологічне налаштування місцевих мешканців. При в’їзді в село Оґімі на півночі Окінава стоїть кам’яний стовп з красномовним написом: «В 70 ви ще дитя, в 80-просто юнак, а в 90, коли предки запрошують вас на небо, попросіть їх почекати, поки вам не виповниться 100 – тоді ви, можливо, подумаєте про це».

Сторожили скаржаться, що молодь не придає значенню правильному харчуванню, захоплюються фаст-фудом та схильні до поганих звичок. Через це молоді люди все частіше хворіють на ожиріння та ракові захворювання.

Сухобока Юлія


А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua