Онлайн TV FM радіо FM пауза

Найкорисніші овочі для кінця осені (Країна здоров’я)

Лікарі-дієтологи хвалять такі осінні овочі за їх поживну цінність, універсальність в рецептах і свіжий смак. Щоб зміцнити своє здоров’я в кінці осені корисними речовинами, вони радять вживати в їжу кабачки і гарбуз, коренеплоди, капусту, гриби, цибулю, пише Країнв здоров’я.

Корисні осінні овочі

Кабачки і гарбуз. Завдяки високому вмісту клітковини кабачки зв’язують токсичні речовини і обмежують всмоктування холестерину, виводячи надлишки того й іншого з організму. У кабачках містяться вітаміни С, А, представники групи В. Медики настійно радять вживати кабачки при недокрів’ї, хворобах шлунка і печінки, при захворюваннях нирок і при гіпертонії. Дуже корисні кабачки в літньому віці: вони активізують травні процеси, сприятливо впливають на кровотворення.


Що стосується гарбуза, то вона забезпечує організм великою кількістю бета-каротину, перетворюється на вітамін А, який діє як антиоксидант. Даний вітамін перешкоджає розвитку хвороб органів зору, шкіри, печінки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим замінити свіжі овочі взимку?

Ріпа і бруква. За вітамінної і мінеральної цінності з ріпою не може змагатися жоден інший осінній овоч або коренеплід. Її вживання ефективно зміцнює імунітет в непростий період холодів, а також дуже корисно для печінки, оскільки активізує виділення жовчі і захищає орган від застійних явищ, що призводять до утворення каменів.

Брукву лікарі радять вживати замість картоплі тим, кому картопля не показаний. Бруква має дуже низькою калорійністю при високому вмісті клітковини, а також багата антиоксидантами – речовинами, що захищають внутрішні органи і тканини від запалення і пухлин.

Кольорова капуста. Цей вид капусти має багато переваг для здоров’я, включаючи антиоксидантні і протипухлинні властивості. Дослідження показують, що три порції цвітної капусти в тиждень допомагають печінки звільнятися від скупчення жиру.

Артишоки. Вживання артишоків здатне знижувати вміст холестерину в крові, що робить його надзвичайно корисним продуктом для людей похилого віку, хворих на атеросклероз, а також тих, хто скидає вагу. Цей овоч – з найкращих джерел вітаміну А і вітаміну C.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua