Онлайн TV FM радіо FM пауза

На Прикарпатті почастішали звернення до медиків щодо психічного здоров’я

Здоров'я

2023 року удвічі збільшилася кількість звернень до фахівців «Прикарпатського обласного клінічного центру психічного здоров’я». Загалом амбулаторну допомогу надали понад 40 тисячам людей, зокрема військовим та з числа ВПО. Стаціонарну допомогу торік отримали 7150 пацієнтів, що на 20% більше, ніж 2022-го.

За даними медиків, 30% звернень до фахівців Центру стосуються розладів психіки та поведінки внаслідок вживання алкоголю та інших психоактивних речовин.

Про це повідомляє Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА .

2023 року відбулася реорганізація психіатричних закладів області. В структурі КНП «Прикарпатський обласний клінічний центр психічного здоров’я» – головний та три віддалених структурних підрозділи. Загалом розгорнуто понад 600 ліжок.

Центр надає спеціалізовану стаціонарну, амбулаторну та консультативну медичну допомогу із психіатрії для дорослих та дітей, медичної психології, логопедії, наркології, а також забезпечує методичний супровід психіатричної служби області.

У 2023 році за кошти обласного бюджету проведено технічне переоснащення пральні, реконструкцію вентиляційної системи та ремонт укриття. Завершується реконструкція лікувального відділення. За власні кошти закладу проведена реконструкція та реновація майже у всіх структурних підрозділах закладу.

У медзакладі необхідно зробити водовідведення, що дасть можливість використовувати підвальні приміщення. А також реконструкції потребує кухонний блок, в якому капітальний ремонт не проводився з часу відкриття закладу.

«Будемо працювати у цьому напрямку, залучаючи депутатський корпус Прикарпаття, міжнародних донорів, щоби створити належні умови задля ефективного функціонування лікувального закладу. Адже запит на такі медичні послуги вже сьогодні значно зріс. І за прогнозами медиків, війна спровокує ще більші проблеми з психічним здоров’ям населення»,- повідомляє очільниця області.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua