Онлайн TV FM радіо FM пауза

Людям похилого віку краще спати менше (ВОНА)

Вчені з’ясували, що довгий сон пенсіонерам не потрібен і навіть шкідливий, пише ВОНА.

Звичайно, люди похилого віку часто скаржаться, що у них безсоння, що вони знову вночі погано і мало спали. Однак, при всьому цьому в день вони відчуваю себе цілком бадьоро. Виявилося, що це цілком нормально і навіть добре.

До висновків, що людям похилого віку краще спати менше, прийшли фахівці університету Суррея (Велика Британія). Вони вивчали способи допомоги налагодити сон у людей старше 60 років.

Що ще вдалося з’ясувати британським вченим? Згідно з отриманими даними, чоловікам і жінкам старше 65-70 років корисніше лягати в ліжко пізніше і спати на 45 хвилин менше у порівнянні з 20-літніми.

Дослідники навіть підрахували, що людям 20 – 30 років найбільш корисно спати 7 годині 14 хвилин. Для 40- і 50-річних достатня кількість сну – 6 годин 50 хвилин. А ось тим, кому 65 років і більше, найкраще спати по 6 годин 30 хвилин. Вчені вважають, причина того, що людям похилого віку корисніше для кращого самопочуття спати менше молодих, криється у гормональному фоні.

Автори дослідження попереджають, що не варто впадати у крайнощі, важливо прислухатися до себе і вибирати ту кількість годин сну, яка буде для вас оптимальною.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua