Онлайн TV FM радіо FM пауза

Кому і чому треба вживати багато огірків (Народна правда)

Огірки містять вітаміни А, С, В, РР, бета-каротин, калій, магній, залізо, цинк, марганець, йод, натрій, фолієву кислоту, а також клітковину.

До речі, багато хто не знає, що клітковини в огірках набагато більше, ніж в будь-якому іншому овочі або фрукті. Ця речовина надзвичайно корисна для кишечника і здоров’я в цілому, пише НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на hronika.info.

Клітковина з огірків, як губка, вбирає всі токсини в себе і виводить з організму. Плюс до всього, ще й сприяє усуненню запальних процесів в шлунково-кишковому тракті, що мега-корисно.

Головна перевага огірка полягає в тому, що він на 90% складається з води, тому його калорійність всього 15 ккал на 100 г. Завдяки цьому, огірки можуть їсти всі і в необмеженій кількості.

Огірки можуть:

поліпшити травлення;

– вивести зайву рідину з організму;

– очистити судини і кишечник;

– знизити артеріальний тиск і рівень цукру в крові;

– поліпшити роботу щитовидки;

– попередити утворення холестеринових бляшок на стінках судин;

– зберегти здоров’я очей і зір;

– убезпечити людину від захворювань серця.

Медики рекомендують більше огірків їсти діабетикам, людям з ожирінням, гіпертонікам, тим, хто схильний до набряклості, а також при зниженні зору і рівня гемоглобіну в крові.

Єдині люди, кому слід уникати огірків, так це – язвенники і ті, у кого хронічний гастрит, особливо в стадії загострення.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua