Онлайн TV FM радіо FM пауза

Кому і чому необхідно їсти яйця (Народна правда)

Відомий український дієтолог Світлана Фус розповіла про переваги одного з найважливіших продуктів тваринного походження, який є постійним продуктом в нашому раціоні – про яйця.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Лікар розповіла про найбільш корисні властивості цього продукту і спростувала поширені гастрономічні міфи.

“Всупереч поширеній думці, яйця не підвищують рівень холестерину, оскільки холестерин, який потрапляє в організм з харчовими продуктами, не відкладається в судинах. Відкладається тільки наш власний, який виробляє печінка. Яйця, навпаки, впливають на зниження рівня “поганого” холестерину, завдяки лецитину”, – пише лікар.

Світлана Фус також нагадала, що саме яйця є одними з найбільш цінних натуральних продуктів. Вони мають здатність підвищувати імунітет, допомагати в боротьбі з несприятливим впливом навколишнього середовища, інфекціями і стресами, нормалізувати обмін речовин, а також допомагають майбутнім мамам виносити здорових малюків.

“Про що слід пам’ятати: яйця можуть викликати алергію. Непереносимість буває різною – тільки жовтків, тільки білків, того і іншого. Алергіки повинні обов’язково відстежувати “приховані” яйця в харчових продуктах”, – радить дієтолог.

Варто зауважити, що в яйцях можуть знаходитися сальмонели, тому вживати яйця найкраще тільки приготованими.

“Уникайте рецептів з сирими яйцями, якщо не впевнені в їх походженні, смажте яєчню до затвердіння жовтка, варіть яйця не менше двох хвилин”, – порадила дієтолог.

Автор Кравченко Станіслав — 08:42, 09.12.2019 в Новини/Правда про здоров’я

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua

Кому і чому необхідно їсти яйця (Народна правда)

Відомий український дієтолог Світлана Фус розповіла про переваги одного з найважливіших продуктів тваринного походження, який є постійним продуктом в нашому раціоні – про яйця.

Як передає НАРОДНА ПРАВДА, про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Лікар розповіла про найбільш корисні властивості цього продукту і спростувала поширені гастрономічні міфи.

“Всупереч поширеній думці, яйця не підвищують рівень холестерину, оскільки холестерин, який потрапляє в організм з харчовими продуктами, не відкладається в судинах. Відкладається тільки наш власний, який виробляє печінка. Яйця, навпаки, впливають на зниження рівня “поганого” холестерину, завдяки лецитину”, – пише лікар.

Світлана Фус також нагадала, що саме яйця є одними з найбільш цінних натуральних продуктів. Вони мають здатність підвищувати імунітет, допомагати в боротьбі з несприятливим впливом навколишнього середовища, інфекціями і стресами, нормалізувати обмін речовин, а також допомагають майбутнім мамам виносити здорових малюків.

“Про що слід пам’ятати: яйця можуть викликати алергію. Непереносимість буває різною – тільки жовтків, тільки білків, того і іншого. Алергіки повинні обов’язково відстежувати “приховані” яйця в харчових продуктах”, – радить дієтолог.

Варто зауважити, що в яйцях можуть знаходитися сальмонели, тому вживати яйця найкраще тільки приготованими.

“Уникайте рецептів з сирими яйцями, якщо не впевнені в їх походженні, смажте яєчню до затвердіння жовтка, варіть яйця не менше двох хвилин”, – порадила дієтолог.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua