Онлайн TV FM радіо FM пауза

Йога лікує депресію

Чи відвідували ви колись заняття з йоги? Чи питали ви себе, чи це те, що вам потрібно? Дослідження свідчить про те, що йога ідеально підходить для людей, що мають почуття тривоги, стресу, а також депресії.

Чи псувався ваш настрій останнім часом? Чи впадали ви у депресію?

Депресія –це одна із найгірших проблем нашого часу. Це хвороба, на боротьбу з якою треба витратити чимало сил.

Проблема повстає тоді, коли хочеться боротися, але не вистачає сил на боротьбу. Фактично, це і є симптом депресії: нестача сили волі та бажання на виконання справ.

Ми не говоримо про маленькі радості, які більше не приносять вам задоволення, або радості. Чи ви насправді сильно змінилися?

Усе викликає депресію.

Дуже рідко зараз можна знайти когось, хто не приймає ліки від депресії. На жаль, споживаючи ліки від цієї недуги, ви можете зіштовхнутися з побічними ефектами.

Чому ж не спробувати натуральну терапію? Як щодо йоги?

Йога – ідеальний замінник ліків

Перш за все, важливо пам’ятати, що, як і будь-що інше, йога не є простим та легким засобом, який відразу ж позбавить від депресії. Як і усі терапевтичні засоби, йога допоможе, але це не миттєво.

Існує багато досліджень, які підтверджують це. Дослідження, опубліковане в Індійському журналі з психіатрії, приміром, пояснює наступні преваги йоги, коли йдеться про усунення депресії:

  • Вона допомагає знизити відчуття тривоги та стресу
  • Вона дозволяє тримати зв’язок з настроєм
  • Можна ефективніше справлятися з емоціями
  • Людина стає стійкішою в психологічному плані, коли зіштовхується з різними складними ситуаціями

Існує декілька переваг йоги, якою можна займатися від 15 хвилин мінімум до 45 максимум.

Хто відвідав хоча б одне заняття, запам’ятає стан розумової та фізичної релаксації, який залишається з людиною навіть після заняття.

Прекрасний засіб боротьби з різними проблемами

Йогою можна займатися, аби вилікувати різні захворювання, але особливо дієва вона у тих випадках, коли вражається фізичне і психічне здоров’я людини.

Депресія – це більше ніж просто психічний стан, вона також проявляється і на фізичному рівні. Mігрені, біль у шлунку, прискорене серцебиття… Усі ці симптоми можуть бути спричинені депресією.

Заняття йогою ідеально підходять для тих, хто має проблеми дихальних шляхів та травної системи, що свідчить про негаразди в організмі. Це не що інше, як сигнал того, що ви маєте проблему, яку треба вирішувати негайно.

Окрім того, йога дозволить вам вийти з вашого дому та взаємодіяти з іншими, а не замкнутися у собі та плекати відчуття депресії.

Взаємодія з іншими людьми, заняття незвичними справами, трохи фізичних вправ, а також відпочинок і заспокоєння розуму – найкращий засіб боротьби з жахливим депресивним станом, який тягне на дно.

Підняття настрою

Коли з’являється депресія, все навколо стає сірим та песимістичним. Насправді, річ не в тім – це тільки показник того, що розум вирішує сприймати світ у такому світлі.

Якщо ви сумні, усе навколо здається негативним і ви вірите, що навколо вас трапляються тільки недобрі речі. Йога може допомогти вам усвідомити той факт, що все в ваших руках, аби змінити сприйняття світу.

Ви навчитесь краще зчитувати емоції та прислухатися до того, що почуваєте. Єдиний спосіб почати боротися з негативом – почати розуміти свої почуття.

Йога іноді поєднується з медитацією, яка, безсумнівно, робить цю практику ефективнішою.

Ця вікова практика дозволить вам поліпшити вашу гнучкість і баланс не тільки в фізичному сенсі, але й у психічному. Йога допоможе краще себе пізнати і лікувати зсередини.

Звільніться від депресії, спробувавши щось нове та відмінне від того, до чого ви звикли, що, без сумніву, матиме позитивний вплив на організм. Депресія може повернути вас назад, але хіба ви не герой свого власного життя?

Не дозволяйте депресії зламати вас.



А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua