Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як знизити ризик виникнення інсульту (Країна здоров’я)

Для зниження ризику інсульту в першу чергу необхідно регулярно відстежувати артеріальний тиск, про це розповіла представник британської Асоціації по боротьбі з інсультом (Stroke Association) Клер Шаттлуорф, пише Країна здоров’я.

За словами британського медика, високий тиск є “найголовнішим контрольованим фактором ризику інсульту”. Клер Шаттлуорф додала, що часто видимі симптоми, що передують інсульту, відсутні, тому багато людей не розуміють, що такі симптоми у них є.

“Дуже важливо регулярно вимірювати тиск і вживати заходів для підтримки його на здоровому рівні”, – заявила експерт.

Також, констатувала медик, важливо розуміти, які фактори ведуть до зростання тиску, а разом з ним і до підвищення ризику інсульту. Такими фахівець назвала надмірну вагу, куріння, надмірне вживання алкоголю, відсутність фізичних вправ і нездорову дієту. Крім того, артеріальний тиск має тенденцію підвищуватися з віком, що також говорить про необхідність його перевірки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як уникнути інсульту?

“Підвищений кров’яний тиск частіше зустрічається у людей середнього та похилого віку”, – зауважила лікар.

Для зниження ризику інсульту британські медики рекомендують різноманітно харчуватися, не захоплюючись якоюсь конкретної їжею. Також необхідно підтримувати здоровий рівень аеробного активності – не менше 150 хвилин на тиждень.

Крім того, для захисту мозку слід відмовитися від шкідливих звичок. Зокрема, фахівці радять контролювати кількість вживання солі (не більше 6 грамів на день), а також жирної і смаженої їжі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua