Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як прогулянка на свіжому повітрі впливає на органзім (Народна правда)

Дослідники довели користь навіть недовготривалих прогулянок на свіжому повітрі.

Як повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на «Американський журнал кардіологів», навіть 15-хвилинна прогулянка може значно покращити психічний та фізичний стан людини.

Найпростіше, що ми можемо зробити для здоров’я, відмінного настрою і краси — вийти на прогулянку. Навіть якщо у вас немає часу або можливості, щоб щодня проходити десять тисяч кроків, не турбуйтеся: по‑перше, інтенсивна прогулянка довжиною в три тисячі кроків принесе фігурі і здоров’ю таку ж користь, а, по‑друге, навіть п’ятнадцятихвилинна піша прогулянка вже позитивно позначиться на нашому здоров’ї. Отже, ось що відбувається з нашим здоров’ям всього після 15 хвилин ходьби.

Коли ми виходимо на прогулянку, ми в прямому сенсі слова йдемо від поганого настрою і депресії. Як показали результати дослідження, опублікованого у виданні Archives of Internal Medicine, пацієнти з депресією, які щодня гуляли протягом хоча б 15 хвилин, в результаті отримували таке ж полегшення симптомів захворювання, як і ті, хто приймали медикаменти.

Неймовірно, але факт: п’ятнадцятихвилинна пробіжка або прогулянка здатні зменшити традиційні симптоми алергії — чхання, свербіж, закладеність носа і нежить — на 70%. Це встановили дослідники з Таїланду.

Як показали результати дослідження, опублікованого у виданні Circulation, ходьба і біг не тільки прискорюють наш метаболізм, але і допомагають впоратися з метаболічним синдромом — небезпечним станом, що характеризується підвищеним рівнем холестерину, тиску та цукру в крові.

Люди, які багато ходять пішки, не тільки виглядають молодше своїх років: клітини їх організму теж старіють повільніше, ніж у ровесників, які нехтують прогулянками. Автори дослідження, опублікованого у виданні PLOS One, стверджують, що регулярна ходьба допомагає подовжити теломери — частини нашої ДНК, які з віком зменшуються.

Хронічний стрес — ще одна повсякденна небезпека. Хвороби серця, порушення роботи ендокринної системи, зайва вага, безсоння, порушення пам’яті і когнітивних функцій — це далеко не повний список тих проблем зі здоров’ям, які може «організувати» нам затяжний стрес. Тим часом, найефективніший і доступний спосіб швидко заспокоїтися, знизити рівень кортизолу і зняти стрес — це прогулянка. Про це говорять результати дослідження, опублікованого в “Американському журналі кардіологів”.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua