Онлайн TV FM радіо FM пауза

Чому не варто налягати на гарячий чай (Change.ua)

Вживання гарячого чаю пов’язано з підвищеним ризиком розвитку серйозних захворювань. Чому краще пити теплий або прохолодний чай, пише Change.ua з посиланням на maximum.fm

Фахівці протягом 10 років спостерігали за 50 тисячами людец у віці від 40 до 75 років. За час спостереження було виявлено 317 випадків раку стравоходу.

Читайте також: Периодическое голодание: в чем польза для организма

Ризик розвитку раку стравоходу був вищий у любителів гарячого чаю (60°C і вище). Порівнявши дані тих, хто пив більше 700 мілілітрів гарячого чаю з тими, хто пив менше 700 мілілітрів гарячого чаю, вчені прийшли до висновку, що ймовірність розвитку раку у першої групи вище на 90%.

«Багато людей люблять пити чай, каву або інші гарячі напої. Однак, згідно з нашим звітом, вживання дуже гарячого чаю може збільшити ризик раку стравоходу, і тому бажано почекати, поки гарячі напої охолонуть, перш ніж пити», – сказав автор дослідження Фархад Ісламі з Американського онкологічного товариства.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua