Онлайн TV FM радіо FM пауза

Збитків на більше ніж 200 мільйонів гривень завдала липнева негода на Коломийщині

Новини

Під час недавньої повені на Коломийщині найбільше постраждала Нижньовербізька громада. Після закінчення стихії люди побачили розмиті дороги, повалені мости та кладки. Практично знищено і увесь урожай, а деякі будинки під загрозою руйнування. Тому в громаді і провели виїзне засідання обласної комісії ТЕБ і НС, під головуванням голови обласної військової адміністрації Світлани Онищук.

227 мільйонів гривень збитків. За попередніми підрахунками, саме у стільки оцінюють шкоду від негоди 7 липня на Коломийщині. Минуло 10 днів, а в населеному пункті стоїть страшний сморід. Під загрозою руйнування наразі кілька будівель. Одна із них належить пані Надії. Вона із родиною немає, де жити:

“Раптово валом прийшла річка. Ми уже по груди (у воді) виходили з дому. Що встигли, то підняли, дітей виносили з дому. Ми завжди страдаємо від цього. Це навіть не було пів години: в домі, що попіднімали, то все попадало, бо дуже сильна була вода.”

Нижній Вербіж опинився в епіцентрі стихії, однак постраждали і інші села громади. Любов, Олександра та Ганна кажуть, що при першому доброму дощі їхні обійстя затоплює, а тому просять владу про допомогу.

Очільник Коломийщини зазначив, що не тільки Нижньовербізька громада постраждала під час повені 7 липня. Загалом, у трьох громадах були підтоплені понад пів тисячі домогосподарств.

Очільник Нижньовербізької громади каже, що зараз від влади залежить все. Бо на місцях зробили, що могли. Як приклад, навів той факт, що вже виготовлена кошторисно-проєктна документація на суму в понад 19 мільйонів гривень.

Очільниця Прикарпаття зазначила, що зараз багато що залежатиме від обласних депутатів. Адже вони мають проголосувати за виділення коштів не тільки для постраждалих населених пунктів Коломийщини, але ще й Верховинського та Косівського районів.

Тож очільниця Прикарпаття дала завдання всім службам розпочати роботи з усунення наслідків стихії. Першими роботи почнуться саме в Нижньовербізькій громаді, адже тут вже готова документація. Не забудуть і про відшкодування збитків родинам, що постраждали внаслідок повені. Залучатимуть до цього і міжнародні організації.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua