Онлайн TV FM радіо FM пауза

Збирають купи мотлоху та тягнуть сміття до хати: франківські експерти розповіли, чому люди із синдромом Плюшкіна потребують допомоги

Новини

Вони  збирають  купи мотлоху та тягнуть сміття до хати. Історій про  переповнені  квартири непотребом є чимало і багато про них ми розповідали.

Та хто ці люди? Звичайнісінькі нечупари чи ті, хто потребує медичної допомоги?

Виявляється, люди, які  колекціонують і  притягують до домівок мотлох, потребують допомоги і підтримки, а не засудження, як це зазвичай буває, кажуть психологи.

Силогоманія – патологічне накопичення, синдром Плюшкіна, диспозофобія, синдром месі. Так називають — різновид нав’язливої поведінки, що проявляється у збиранні, накопиченні та зберіганні речей, які не використовуються у повсякденному житті.

Франківська психологиня Наталія Чаплинська каже, люди з такою проблемою однозначно потребують  медичного втручання.

Та чи не найбільше від  синдрому Плюшкіна страждають сусіди, яким доводиться жити із  смородом,  гризунами і антисанітарією під боком. Адвокати радять у такому випадку, в першу чергу,  звертатися в поліцію, щоб офіційно реєструвати скарги. Далі вирішення проблеми наступне:

Медики кажуть, такі люди, окрім медичного втручання, потребують  розуміння  від суспільства  та допомоги, бо самостійно впоратись не в змозі.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua