Онлайн TV FM радіо FM пауза

Завдав шкоди довкіллю на майже 500 000 гривень: поліцейські оголосили підозру браконьєру

Новини

Досудовим розслідуванням встановлено, що 35-річний чоловік незаконно полював на території науково-дослідного природно-заповідного господарства «Чорний ліс». Не маючи відповідного дозволу, під час воєнного стану браконьєр здійснив прицільний постріл у самця «Оленя європейського». Тварина загинула.

Про це повідомляє Поліція Івано-Франківської області.

Подія трапилась в січні поточного року. Рештки дикої тварини виявив директор спеціалізованого лісомисливського науково-дослідного природно-заповідного господарства «Чорний ліс». Він і звернувся до правоохоронців відділення поліції №2 (с. Богородчани) Івано-Франківського районного Управління поліції.

Правоохоронці провели огляд місця події, виявили та вилучені речові докази. Їх направили на проведення експертиз.

Опитали лісників та встановили особу, причетну до кримінального правопорушення. Йдеться про 35-річного мешканця с. Завій, Калуського району. Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання поліцейські виявили заморожене м’ясо дикої тварини, рюкзак із плямами крові, зареєстровану мисливську рушницю «МР-43», набої тощо. Речові докази вилучено.

Правоохоронці також встановили, що фігурант своїми протиправними діями завдав шкоди довкіллю на суму майже півмільйона гривень. Дізнавачі оголосили браконьєру підозру за ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу України. Йдеться про незаконне полювання.

Згідно з санкцією статті, подібні дії караються накладенням штрафу, громадськими роботами, або обмеженням волі на строк до трьох років.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua