Онлайн TV FM радіо FM пауза

Затримали коригувальника ракетних ударів по Бахмуту – СБУ. Фото

У ході спецоперації на Донеччині Служба безпеки України встановила місцезнаходження і затримала ще одного агента спецслужб рф, який проводив розвідувально-підривну діяльність в регіоні. Про це повідомляє Служба безпеки України.

Зловмисник коригував ракетно-артилерійські обстріли по інфраструктурі Бахмуту, а потім передавав окупантам інформацію про їхні «результати». Також він інформував загарбників про стан об’єктів критичної інфраструктури та внутрішню обстановку у місті після повітряних ударів.

Крім цього, зловмисник об’їжджав територію району для прихованого спостереження за місцями тимчасового розташування і маршрутами переміщення підрозділів ЗСУ. Зібрані розвіддані він передавав своєму російському «координатору».

Ним виявився представник спецслужб країни-агресора, особу якого вже ідентифікували співробітники СБУ. Для комунікації з окупантами агент використовував заздалегідь відпрацьований анонімний канал в одному з месенджерів. Розвідувальну інформацію переправляв у вигляді медіафайлів з детальним описом об’єктів та місцевості, де вони розташовані.

Під час затримання зловмисника у нього виявлено мобільний телефон із доказами прихованої передачі закритої інформації до рф. Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину. Матеріали кримінального провадження вже скеровано до суду для розгляду по суті.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua