Онлайн TV FM радіо FM пауза

Заступник Міністра охорони здоров’я України зустрівся з прикарпатськими студентами

Новини

В Івано-Франківському національному медичному університеті відбулася зустріч із першим заступником міністра охорони здоров’я України Сергієм Дубровим.

Розмова тривала близько двох годин і була присвячена запропонованим Міністерством охорони здоров’я України проєктом змін до положення про інтернатуру.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА.

«Найперше я хочу подякувати Сергію Олександровичу за візит. Це дуже цінно, коли студенти можуть поспілкуватися на рівні прийняття відповідних рішень та врахування пропозицій. Дякую за приділений час і відкритість»,- зазначив керівник департаменту Володимир Дзьомбак.

Щодо того, якою буде процедура розподілу та зарахування на інтернатуру у 2024 році:

  • Цьогоріч випускники зможуть пройти інтернатуру за 23 спеціальностями. Крім того, нововведенням є можливість отримати спеціальність «Судово-медична експертиза».
  • Серед найбільш потрібних для держави цього року – лікарі загальної практики-сімейної медицини, лікарі з медицини невідкладних станів, лікарі-анестезіологи, лікарі фізичної та реабілітаційної медицини, лікарі-терапевти (внутрішні хвороби).

До 15 травня університет отримає перелік медзакладів та вакантних посад для інтернів, на які можна буде розподіляти випускників.

До випускників 2024 року бюджетної форми навчання не застосовується вимога щодо обовʼязкового відпрацювання протягом трьох років. Випускники, що беруть участь у розподілі (як бюджетники, так і контрактники) розподілятимуться на вакантні місця у закладах охорони здоровʼя відповідно до свого вибору та рейтингового балу. Ті, хто має вищий рейтинговий бал, матимуть ширшу можливість вибору.

Якщо випускник, що навчався коштом держбюджету, відмовиться від розподілу на бюджетні спеціальності, він братиме участь в рейтинговому розподілі наступного року. Студенти контрактної форми також зможуть взяти участь у розподілі на державні місця, або ж обрати самостійно – за контрактом.

«Отож, бажаю успіху майбутнім інтернам і запевняю, що лікувальні заклади Прикарпаття потребують вмотивованих молодих лікарів, які свідомо обирають спеціальність та докладають багато праці, щоб стати кваліфікованими фахівцями. Ми на вас чекаємо!»,- звернувся до старшокурсників Володимир Дзьомбак.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua