Онлайн TV FM радіо FM пауза

Захопливі перегони на човнах-драконах влаштували в Гонконгу. Відео

screenshot 16 1 - Захопливі перегони на човнах-драконах влаштували в Гонконгу. Відео - rai.ua Новини

У гавані провели 29 запливів. Це стало наймасштабнішими перегонами човнів-драконів у місті. Одночасно змагання проходили й в інших районах Гонконгу.

«Для Гонконгу це одна з найграндіозніших подій. Щороку ми проводимо ці змагання в районі Абердин. Погляньте, як тут гамірно. Ми натхнені й згуртовані. Найголовніше під час запливу на човні-драконі — синхронно веслувати, а ще важливіше — разом діставати задоволення», – розповідає Тхань Ло, веслувальниця.

«Тут багато людей, і це дуже хвилює. Веслярі одягнені у форму кольорів своєї команди. Усі радіють святу, і атмосфера чудова», – каже глядач.

Свято човнів-драконів виникло в Китаї в давні часи. Однак початок йому поклала трагічна подія. Столицю царства Чу захопив воєначальник царства Цінь. Тоді поет Цюй Юань, дізнавшись про такий кінець своєї країни, кинувся в річку й утопився. Селяни почали шукати його тіло. Водночас вони плескали по воді веслами й били в барабани, щоб відігнати від тіла риб і річкових духів.

Тепер ці перегони символізують пошуки потонулого поета. Змагання на човнах-драконах у сучасному вигляді виникли в Гонконгу 40 років тому.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua