Онлайн TV FM радіо FM пауза

З нагоди 362 річниці зі заснування Івано-Франківська у місті провели панахиду за військовими. Відео

Новини

Вшанували пам’ять тих, хто поліг за Незалежність України. З нагоди Дня міста в Івано-Франківську провели панахиду за мешканцями міста, які загинули в російсько-українській війні. Відзначили полеглих бійців найвищою нагородою міста «Почесний громадянин Івано-Франківська». 

«Сьогодні вручаємо дипломи, відзнаки. Це найвище звання в місті. Почесним громадянином міста посмертно є Степан Бандера, Роман Шухевич. І, на жаль, не одна вже сотня наших жителів, які віддали своє життя на цій страшній війні. Тому в цей день ми вдячні тим, хто оберігає наш спокій»,- зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Нагороду отримала й Олександра Кадол. Її син, Віталій, загинув 15 жовтня 2022 року від танкового обстрілу на Бахмутському напрямку.

«Він пішов на війну 19 червня 2022 року, а загинув 15 жовтня 2022 року. Він казав, щоб я не плакала, якщо з ним щось станеться. Він був сином, татом і чоловіком з великої букви»,- зізнається Олександра Кадол, мати полеглого військового.

Нагороди передали й для тих родин загиблих військових, які з початку великої війни переїхали до Івано-Франківська і вже звідси мобілізовувалися до війська.

«Маємо розуміти, що це не всі з Івано-Франківська. Є захоронені тіла загиблих захисників зі сходу, півдня України, родичі яких переїхали під час обстрілів»,- розповів Ігор Кінаш, заступник директора департаменту інтеграції громад внутрішньої політики та роботи з ВПО.

Загалом відзнаки, за своїх полеглих на війні родичів, отримало майже 400 сімей.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua