Онлайн TV FM радіо FM пауза

З контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріал. Відео

34073 rhjxo1f2mn5opmtyinecrjwukudxyakt - З контейнерів для лінз в Австралії роблять будматеріал. Відео - rai.ua Новини

Будматеріали з пластикових відходів. В Австралії почалася нова програма, у межах якої переробляють контейнери для контактних лінз. Щороку на самому лише цьому континенті їх викидають до пів мільярда. Потім вони здебільшого опиняються на звалищах.

Тепер же з них роблять усілякі матеріали для будівництва.

«Гарна новина в тому, що вони йдуть не на звалище, а в інше місце, де переробляються на пластик та алюміній», – розповідає Віто Боррелло, представник аптечної мережі

Шестимісячну пілотну програму розпочали в Аделаїді. Контейнери для лінз збирають і переробляють на компоненти для таких матеріалів, як сталь.

«Я думаю, що люди зараз набагато більше знають про одноразовий пластик, тому, вірогідно, будуть раді спробувати захистити довкілля», – ділиться міркуваннями жителька Австралії Крісті Тон.

В Австралії докладають багато зусиль для перероблення пластику. Проте медичні вироби рідше йдуть на утилізацію, бо це стосується питань захисту здоров’я та безпеки людей. Утім, у цій галузі теж є прориви. Водночас дедалі більше споживачів самі починають замислюватися, як зменшити обсяг відходів, вважає експерт з переробки Віна Сахаджвалла:

«Це має бути безпрограшний результат, коли всі учасники цього ланцюжка постачань хочуть співпрацювати й поліпшити ситуацію».

Якщо програма буде успішною, то впродовж пів року на звалища Австралії не потрапить коло 200 тисяч контейнерів для контактних лінз.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua