Онлайн TV FM радіо FM пауза

Якою має бути медична допомога при інсульті? Відео

Новини

Прикарпатці та вимушено перміщені особи можуть отримати безоплатну медичну допомогу при інсульті. Про це розповіли на брифінгу в Івано-Франківській обласній військовій адміністрації. А ще про ознаки цього порушення та як діяти у такому випадку. 

Медична допомогу при інсульті. Її можна отримати безоплатно в 226 лікарнях. Повну вартість лікування оплачує Національна служба здоров’я України, незалежно від місця реєстрації чи статусу пацієнта. Тож внутрішньо переміщені особи можуть розраховувати на медичну допомогу в будь-якому куточку країни. 

Запам’ятати симптоми інсульту можна за абревіатурою МОЗОК:

З – запаморочення – втрата рівноваги, координації при ходьбі, різкий головний біль (ніби від удару). О – очі – раптове погіршення зору, двоїння в очах. К – кінцівки – раптова слабкість, оніміння, частіше з однієї сторони.

Тож, щоб розпізнати інсульт варто попросити людину посміхнутися, сказати просте речення або підняти руку. Проблема з виконанням навіть одного із завдань – може бути ознакою інсульту. Тоді варто телефонувати до швидкої допомоги. 

Головне зображення: https://drohobych-poliklinika.org.ua/wp-content/uploads/2023/08/f77ab305cd85f86f0839c03f597c8877.jpg

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua