Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як ветеранам отримати до 1 млн грн на розвиток свого бізнесу

Новини

Уже 227 ветеранів та членів родин учасників бойових дій стали переможцями грантової програми «Власна справа». Вони отримають гранти на майже 100 мільйонів гривень. Про це повідомили на Урядовому порталі.

За підсумками п’ятнадцятої хвилі подачі заяв було визначено 66 переможців. Вони отримають кошти від держави на старт або розвиток свого бізнесу на 29 мільйонів гривень.

Більшість із них займатимуться підприємництвом у Хмельницькій, Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській областях. Відповідно до умов програми учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також другий із їх подружжя можуть отримати такі гранти:

  • до 250 тисяч гривень, до 500 тисяч гривень та до 1 мільйона гривень – для ветерана за умови створення одного, двох та чотирьох робочих місць відповідно;
  • до 250 тисяч гривень та до 500 тисяч гривень – для другого з подружжя ветерана за умови створення одного та двох робочих місць відповідно.

Щоб отримати грант від 500 тисяч гривень до 1 мільйона гривень ветеран має бути зареєстрований як ФОП не менше ніж 3 роки.

Зокрема, такий грант надається за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30. Тобто отримувач гранту має вкласти у свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту.

Заявки на отримання гранту подаються через портал Дія разом із бізнес-планом.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua