Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як найзручніше підібрати потрібну запчастину?

Новини

Автомобільні запчастини мають обмежений ресурс роботи. Заміну проводять згідно з регламентом виробника, або при несправності. Більшість автовласників знає як підбирати запасні частини для свого транспортного засобу. Цей же матеріал буде корисним для водіїв з невеликим досвідом.

Підбір за допомогою VIN

Це найбільш надійний спосіб підбору запасних частин. Кожен автомобіль з заводу має унікальний номер, який має назву VIN. Він включає 17 символів, у яких закодована інформація щодо походження транспортного засобу – від місця виробництва до комплектації.

VIN можна знайти в технічній документації та на незмінних частинах автомобіля. Унікальний код треба виписати та використати на сайтах продавці. Сьогодні багато інтернет-магазинів дають змогу знайти автозапчастини у Києві за допомогою VIN.

Переваги такого підбору:

  • повністю ідентичні деталі;
  • максимально швидкий пошук – достатньо один раз виписати VIN, щоб потім шукати комплектуючи в магазинах буквально за пару хвилин.

Підбір за каталогом інтернет-магазину

Звісно, не в усіх магазинах є можливість використання VIN. У такому випадку можна скористатися каталогом товарів. Спочатку треба вибрати модель транспортного засобу та рік виробництва. Далі вказується модифікація, тип збірки, двигун. Поетапно відповідаючи на запити каталогу можна дійти до потрібної деталі.

При такому підборі важливо порівняти зовнішній вигляд запчастини, її номер зі своєю деталлю. Якщо все співпадає, можна купляти, але спершу потрібно порівняти ціни хоча б у декількох продавців. Різниця може бути суттєвою.

Де шукати запчастини на автомобіль?

Якщо треба швидко підібрати комплектуючи, то найбільш вигідним варіантом будуть саме інтернет-магазини. Для ознайомлення з асортиментом не треба їхати на точку продажу, чи пояснювати продавцю, яка сама деталь потрібна.

Можна одразу зайти на сайт відомого інтернет-магазину та спробувати знайти деталі там, або скористатися Google для цільового запити.

Ще один зручний варіант підбору – зробити запит на автозапчастини в усі автомагазини України. Таку можливість пропонує сервіс zapchast.com.ua. На сайті є форма, де треба вказати характеристики деталі та модель транспортного засобу. Запит автоматично потрапить у понад 1000 автомагазинів України, а також у разi потреби вживаної запчастини – в авторозборки.

Після обробки запиту, продавці виставлять свої пропозиції, якщо у них є відповідні деталі. Покупцю залишається тільки порівняти ціни, інші умови продажу та вибрати найбільш привабливий варіант.

Сервіс економить особистий час, дозволяє знайти деталі у магазинах, які не мають власних сайтів, тощо. За його допомогою можна шукати запчастини на понад 500 моделей автомобілів різного року виробництва.

При підборі деталей на транспортні засоби варто звертати увагу не тільки на сумісність, а й наявність гарантії, виробника. Всі нові запчастини повинні поставлятися з супровідною документацією, яка мінімізує ймовірність купівлі підробки.

А яка ваша реакція?
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua