Онлайн TV FM радіо FM пауза

Вибухотехніки Нацполіції отримали технічну допомогу від німецьких колег

Новини

Відбулася передача міжнародної гуманітарної допомоги від Федерального відомства кримінальної поліції ФРН для Управління вибухотехнічної служби Національної поліції та експертної служби ДНДЕКЦ МВС України.

У заході взяли участь заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря, Голова Національної поліції України Іван Вигівський та Тимчасово повірений у справах Федеративної Республіки Німеччина в Україні Тім Пранґе.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Під час передачі техніки заступник Міністра внутрішніх справ України Василь Тетеря зазначив, що підтримка німецьких партнерів суттєво допомагає українським правоохоронцям у розмінуванні та розслідуванні воєнних злочинів рф.

«Хочу подякувати Уряду Німеччини за допомогу, яку вони надають українській стороні у період повномасштабної війни з російським ворогом. Для нас ваша підтримка – це суттєва допомога. Ви потужно забезпечуєте наші підрозділи сучасною і необхідною технікою та обладнанням за що щиро вдячні», – зазначив заступник Міністра.

Голова Національної поліції Іван Вигівський зазначив, що вибухотехніки Нацполіції щоденно розміновують українські території і вже здійснили 60 тисяч виїздів.

«Вибухотехніки Нацполіції вже обстежили понад 33 тисячі гектарів нашої території та вилучили понад 280 тисяч різних боєприпасів і понад дев’ять тонн вибухівки. За весь цей час нам передано обладнання лише для вибухотехніків Нацполіції понад 14 мільйонів євро. Це дуже велика сума, але хотілося б сказати не про гроші, а про безпеку наших поліцейських-вибухотехніків, які за допомогою обладнання, амуніції убезпечують своє життя. На жаль, ми маємо втрати під час війни – це поранені і загиблі, тож саме та допомога, яку ви надаєте, дуже важлива, щоб зберегти життя і здоров’я наших поліцейських», – наголосив очільник відомства.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua