Онлайн TV FM радіо FM пауза

Втрата майже 28 тисяч гривень: прикарпатка потрапила до рук шахраїв

Новини

Продаж товару в мережі виявився для прикарпатки втратою майже 28 000 гривень: поліція радить як захистити свої гроші від аферистів.

«Купівля та продаж товарів в інтернеті вже не перший рік є поширеним сценарієм шахрайства»,- повідомляє Поліція Івано-Франківської області.

До надвірнянських поліцейських звернулася місцева жителька із заявою про шахрайство. Невідомі особи заволоділи її грошима з банківської картки.

Зі слів потерпілої, вона здійснювала продаж товару на одній з відомих платформ. Невідома особа, яка начебто зацікавилася пропозицією, надіслала їй повідомлення з посиланням для зарахування грошових коштів за товар. Однак, це виявилося шахрайською пасткою. Тільки потерпіла ввела дані банківської картки, як отримала сповіщення про списання коштів – майже 28 000 гривень.

Для оформлення замовлення покупець повинен заповнити спеціальну форму, де потрібно вказати особисті дані одержувача товару, а також заповнити модуль для оплати онлайн, вказавши номер карти, термін дії, а в деяких випадках і захисний код CVV.

«Робити цього не варто. Надаючи повний набір відомостей про банківську карту, ви ризикуєте потрапити в пастку шахраїв, які виведуть всі кошти з вашого рахунку і заблокують його»,- застерігають поліцейські.

Поради поліцейських, щоб не попастися на гачок шахраїв:

  • ні за яких умов не переходьте за посиланням отриманим від третіх осіб;
  • всі операції за здійснення угоди й проведенню оплати повинні виконуватися виключно на сайті, на якому продавець розмістив оголошення про продаж;
  • якщо підозрюєте, що з вами спілкується шахрай-завершуйте розмову;
  • користуйтесь послугою післяплати;
  • в жодному разі не повідомляйте стороннім особам дані своїх платіжних карт, пароль, СVV-код та термін дії.
А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua