Онлайн TV FM радіо FM пауза

Вони молоді, активні та водночас дуже різні: історії ровесників Незалежності України. Відео

Новини

Вчителі, співаки, адвокати та стартапери. Вони молоді, активні і водночас дуже різні. Та об’єднує їх  – Україна. 

Вони зовсім різні. Та об’єднані єдиною метою – робити усе, аби їх крана ставала кращою. Ровесник народження України Микола Гавриляк  знаний на Прикарпатті  громадський активіст. Інтернет-платформа «Типовий Франківськ» стала його першим стартапом.  Кілька років тому, пригадує Микола, це був прояв креативності й творчості усієї його команди.  Не варто чекати  чогось від держави чи інших людей, певен Микола. І додає, головне не боятися проявити ініціативу і зробити усе самому. 

“Ставши базово успішною людиною, реалізувавши себе, свій потенціал, можна очікувати, що інші люди будуть теж брати з тебе приклад.  Або ти будеш теж підтягувати їх за собою”, – поділився Микола.

За щирість людей,  неймовірну красу природи та багату  культуру  любить Україну  ще одна її ровесниця, вчителька молодших класів Леся Павлюк. 

“Україна для мене це домівка, це мої рідні, це місце, де я народилася, де завжди приємно, тепло і раді мене бачити”, – відзначила Леся.

Вчителює  Леся Павлюк майже 10 років. Каже – це те, що вміє робити найкраще і без чого не уявляє свого життя. Другий рік поспіль Леся Павлюк входить у  50-ку кращих вчителів  України. Каже, педагог  має бути прикладом для учнів. І це найперше, що вчитель має розуміти,  виховуючи молоде покоління нашої країни.

Працює на відмінний результат й  30-річний адвокат Артур Доронін. Свою професію обрав ще в дитинстві. І попри всі труднощі, жодного разу не засумнівався у виборі. Сьогодні він з посмішкою пригадує  моменти, коли вдавалось довести правду в суді.

“Це якийсь дуже великий заряд енергії. Я не можу його передати словами. Це почуття справедливості, поваги, щастя”, – розповів Артур.

Саме задля захисту правди, каже ровесник незалежності України, працює адвокатом у державі, яку любить.

Україна як мати – одна, каже її ровесниця, співачка Алла Івашина. Зовсім недавно вона і сама стала мамою. За 30 років відновлення української незалежності, каже співачка, Україна рухається вперед.  Насамперед у духовному та мовно-культурному  просторі.

“Я співачка, тому всіма своїми силами намагаюся долучитися до розвитку української музичної культури. Пишу тексти пісень українською мовою.  Для мене також пісні пишуть українською мовою інші композитори й поети”, – наголосила Алла.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua