Онлайн TV FM радіо FM пауза

Володимир Клюс: «В Україні вводять податок на бідність або чи не здригнеться рука у Яценюка?»

Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради скандальний проект Податкової реформи.

Опозиційний політик, член Політради партії Розвитку України Володимир Клюс переконаний, що реформи такого раду спрямовані на “затягування пасків” в бюджеті звичайних українців і аж ніяк не вдаряють по олігархату та їх представниках у владі (Кабміні та ВРУ). Навпаки, збільшуючи серйозним чином податкове навантаження на населення, Банкова розв’язує руки для тіньового бізнесу та утвердження статусу багатіїв.

«Складається враження, що в Україні вводять податок на бідність…. На тлі падаючої економіки Кабмін хоче збільшити збори скарбниці більш ніж на чверть у порівнянні з минулим роком і зробити це за рахунок підвищення податкового навантаження на населення» – вважає Володимир Клюс

Політик зазначає, що фіскальне навантаження на звичайного громадянина суттєво збільшиться. Це і податок з авто, з депозитів, з доходів, а також податок на нерухомість, який змушений буде платити кожен …

«Умовно кажучи, в рік за один метр квадратний доведеться заплатити приблизно 24 грн. Тобто, якщо мешкати в «хрущовці», площа якої складає 40 квадратів, то податок, який потрібно буде сплатити, складе майже тисячу гривень. Для тих, хто проживає в сільській місцевості, буде ще складніше, адже там, зазвичай, площі набагато більші. До прикладу, за будинок в 100 кв. м. з гаманця щороку забиратимуть 2, 5 тисячі гривень…. Такі податкові ініціативи спрямовані на те, аби вилучити у людей останні заощадження та залишити їх наодинці з бідністю » – підкреслює Володимир Клюс.

Він наголошує, що і в олігархів, і в звичайних людей, які заробітню плату отримують «у конвертах», таким чином з’являється можливість легалізації «тіньового» заробітку, нажитого протягом довгих років.

«Ми не можемо дозволити собі покладати весь тягар біди на плечі громадян. Вирішувати державні проблеми за рахунок простих українців уряд не має права. Чому, скажімо, податкові ініціативи не зачіпають інтереси олігархів, але, по суті, нокаутують «пересічних громадян», нищать малий і середній бізнес?

Ми виступаємо за скасування скандальних норм податкового та бюджетного законодавства, які гарантовано приведуть до зубожіння населення, а також шаленого тиску на бізнес, який і без того переживає не найкращі часи…» – пудсумував Володимир Клюс.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua