Онлайн TV FM радіо FM пауза

Володимир Клюс: Державна політика не дає жодних гарантій українцям в забезпеченому майбутньому

«Україна отримала новий бюджет одночасно з приходом 2015 року. Ті постулати, які закладені в проекті бюджету, не тішать багатьох, а філософія підходу до політики в даній сфері, яка передбачає передачу значної частини видатків на утримання соціальної сфери на місця, абсолютно не вирішує питання дефіциту коштів. Навпаки, вона накладає на плечі простих громадян вирішення тих проблем, з якими не може впоратись влада» – переконаний опозиційний політик, член Політради Партії розвитку України Володимир Клюс.

«Страшне явище, з яким ми стикнулись віч-на-віч – девальвація національної валюти. І триває це ще з початку 2014, відтоді девальвація склала майже 90% і надзвичайно болісно вдарила по кишені кожного українця. Відтак сьогодні вже в кожному регіоні продовжує наростати дух протестів проти чинної влади, яка всі проблеми, в тому числі й економічні, звалює на війну. «Війна все спише» – гасло надзвичайно популістичне, однак саме воно тримається на устах в більшості політиків…» – каже політик.

За його словами, осмислена промислова політика сьогодні зникла з порядку денного урядових засідань, а влада, в свою чергу, підтримала тенденцію жорсткої економіки не в тих сферах, де це було б найдоцільніше.

«Державна політика надто непередбачувана. Вона не дає жодних гарантій українцям в забезпеченому майбутньому. У нас колосально великий державний борг, і, як прогнозують експерти, девальвація буде продовжуватись. Вже за кілька місяців курс долара може зрости втричі. Це залежить насамперед від ситуації на Сході України та радикалізму внутрішніх соціальних протестів. І якщо ж на «неоголошеній війні» все ж

вдасться поставити крапку, то мирні демонстрації, які вже показують спротив людей проти політики уряду, матимуть зовсім інше відображення, аніж зараз» – наголосив Володимир Клюс.

Він зауважив, що, за прогнозами економістів, найближчим часом можна очікувати щорічного зростання споживчих цін на 30-40%, а зупинити стрибки у цінах можна буде за умови вирішення питання з дефіцитом бюджету.

«На сьогоднішній день борг України перевищив 60% ВВП. Виходить так, що з таким підходом більш як третина бюджетних доходів йтиме саме на погашення боргів. Тобто, на цей період часу ми можемо забути про розвиток країни. Для цього в скарбниці грошей не буде. «Війна і тут все спише»?» – підсумував Володимир Клюс.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua