Онлайн TV FM радіо FM пауза

Вівторкова велоінспекція знову вирушила до спального району міста. Відео

Вівторкова велоінспекція знову вирушила до спального району міста Новини

Вівторкова велоінспекція на чолі з міським головою Русланом Марцінківим цього тижня знову вирушила до спального району міста. Від адмінбудівлі вулицями Грюнвальдська, Вовчинецька, Миру і до мікрорайону Каскад роверова перевірка поїхала у звичному складі: керівниками комунальних підприємств та представниками Департаменту освіти. 

Саме ліцеї та облаштовані в них укриття – під пильним оком велоінспекції. У ліцеї №10 покращують стан укриття. Школярі тут навчаються у дві зміни. Місця у сховищі вистачає усім. Попри те, що учнів тут майже півтори тисячі. Заступник директора ліцею каже, навчальний заклад готується до опалювального сезону. Тому, сподіваються, у школі буде тепло і затишно школярам.

«До опалювального сезону ліцей готовий повністю. Всі повірки лічильника ми пройшли. Зараз чекаємо на пломбування з «Теплокомуненерго». Так що теплом ми будемо забезпечені повністю», – розповів заступник директора з господарських питань ліцею №10 Василь Басюрин.

Далі за маршрутом – ліцей №25. Тут велике та просторе сховище у підвальному приміщенні. Окрім того під час повітряної тривоги  учні початкових класів спускаються до актової зали, де також  безпечно та затишно.

«Дітей у школі є 1600 у нас. Навчаємось у дві зміни. В першу зміну 800 осіб вміщається, і в другу зміну менше 500, тому що в нас є ще одне укриття – це актова зала. Там дітки 1 і 3 класів ідуть в актову залу», – зазначила заступниця директора з господарських питань ліцею №25 Рімма Шинкарук.

Починаючи з 2022 року укриття у закладах дошкільної та середньої освіти нашої громади удосконалюються, каже заступниця директора Департаменту освіти з господарської частини Світлана Пашкевич. І додає, умови в укриттях покращуються.

«Якщо у 2022-му році і частині 2023-го року ми робили капітальні роботи, це були капітальні роботи та облаштування. То зараз ми працюємо над покращенням умов, тому що воно все-рівно експлуатується.Не можуть діти сидіти на одну місці. Вони рухаються, вони бігають. Звичайно, зношуваність того чи іншого будівельного матеріалу буде. Ті ж самі стіни, ті ж самі лавки, ми завжди працюємо над покращенням. Зараз у нас на меті – облаштувати всі найпростіші укриття хорошими вентиляційними системами, тому що кисень – це надзвичайно важливо», – розповіла заступниця директора Департаменту освіти і науки Світлана Пашкевич.

Каскад перевірку пройшов. За словами очільника громади Руслана Марцінківа, зважаючи на ситуацію в країні, необхідні роботи з благоустрою у цьому мікрорайоні виконуються.

«Цей район більш-менш упорядкований. Але є багато моментів. Вже дещо краще з вивозом сміття великогабаритного і інших речей. Але ще потрібно в цьому напрямку працювати. Також подивилися укриття в ліцеях №25 та №10. Те, що ми там ще доробляємо для того, щоби всі норми були витримані. Подивилися стан мікрорайонів, розкопок побільшало, тому що іде підготовка до опалювального сезону. Все під контролем. Основна проблема – брак робочих рук. Понад 300 хлопців з наших комунальних підприємств зараз воює в лавах Збройних сил України. Але впринципі місто доглянуте і місто упорядковане», – резюмував голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua