Онлайн TV FM радіо FM пауза

Відтепер газети й журнали в Україні мають виходити державною мовою

Новини

З 16 січня набуває чинності 25 стаття Закону про забезпечення функціонування української мови як державної, яка регламентує використання державної мови у сфері друкованих засобів масової інформації.

Про це в ефірі телеканалу “Рада” заявив Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, пише УНН.

“З цього дня друковані ЗМІ загальнодержавної та регіональної сфер розповсюдження в Україні видаються державною мовою. Сподіваюся, що ніяких сюрпризів не буде і всі будуть суворо дотримуватися мовного закону і, найголовніше, забезпечувати право громадян на отримання інформації та послуг державною мовою. Про цю норму Закону ми попередили всі друковані медіа загальнодержавного і регіонального рівня”, – сказав він.

Відповідно до ст. 25 Закону друковані засоби масової інформації можуть видаватися іншими, ніж державна, мовами за умови, що одночасно з відповідним тиражем видання іноземною мовою видається тираж цього видання державною мовою. Усі мовні версії повинні видаватися під однаковою назвою, відповідати одна одній за змістом, обсягом та способом друку, а їх випуски повинні мати однакову нумерацію порядкових номерів і видаватися в один день.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua