Онлайн TV FM радіо FM пауза

Відійшов у вічність відомий калуський письменник

Новини

У Калушi 14 квiтня на 81-му роцi життя помер письменник, гуморист, член Нацiональної спiлки письменникiв України Ігор Гаврилюк.

Про це повідомила пресслужба Калуської міської ради, пише РАІ.

«Обірвалося життя професіонала, і просто хорошої, чуйної людини. Його життєвий шлях – це приклад відданості та гідності, любові до професії та людей. Схиляючись у скорботі та розділяючи біль втрати, висловлюємо глибоке співчуття родині та близьким з приводу тяжкої втрати – смерті Ігоря Івановича», – йдеться у повідомленні.

Ігор Гаврилюк – уродженець села Довжки Калуського району, що на Івано-Франківщині. За освітою – інженер з експлуатації автомобільного транспорту. Мешкав у Калуші з 1968 року. З 1959 по 1968 рік працював на шахтах Донбасу машиністом підземного електровоза та вибійником, також у цей період навчався на вечірньому відділенні гірничо-металургійного інституту. Три роки служив у війську, а після демобілізації, попрацювавши ще кілька років вибійником, переїхав до Калуша.

Писати почав у 35 років. Першу книжку прозових гуморесок «Вчений нянь» видав у 42 роки. Другу – «Пунктуація кохання» – у 48. Також авторству Гаврилюка належать збірки «Малі діти — великий клопіт» (віршовані та прозові гуморески і літературні пародії), «Збираниця» (вибрані твори), «Новітня історія України» (сатирична, у віршах, виходила три роки поспіль окремими томами), «І кому ж то президента вдалось подоїти?» (сатиричні вірші), «Шпичаки» (політична сатира), «Прикарпатські браконьєри» (вибрані прозові та поетичні пародії), «Вербові тріолети» (пародії та фейлетони) та книжки для дітей: «Вірші для Солошки», «Сестрички-україночки», «Лікарські рослини», «Брати наші… великі та маленькі», «Загадки» (абетка), «Сестрички-україночки» (вибрані твори), «Хто вночі свистить у ніс?», «Хвалилися окуні», «Наші пернаті друзі», «Казки-розмальовки».

Окрім гумору, сатири та пародій, Гаврилюк писав статті та фейлетони на екологічну тематику. Дещо з його доробку перекладалось російською, угорською та білоруською мовами.

Як повідомляло РАІ, на 73-му році життя помер коломийський актор Зіновій Симчич.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
rai.ua