Онлайн TV FM радіо FM пауза

Відбулося засідання Ради безбар’єрності за участі Олени Зеленської

zelen - Відбулося засідання Ради безбар’єрності за участі Олени Зеленської - rai.ua Новини

Задля потреб людей: курс на створення безбар’єрного середовища. Відбулося засідання Ради безбар’єрності під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля за участю першої леді Олени Зеленської.

Про це повідомляє Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА.

За словами Олени Зеленської, для 50 % нашого суспільства люди з інвалідністю залишаються невидимими.

«Соціальна невидимість завжди має лише одну причину – брак можливостей. Ми повинні навчитися зберігати й цінувати кожного жителя країни. Лише це шлях до спільного самозбереження й виживання»,- наголосила у виступі перша леді.

Серед пріоритетних напрямків:

  • створення належних можливостей для наших оборонців (йдеться прореформування ВЛК і МСЕК, відхід від бюрократизації установ, фізична безбар’єрність в закладах);
  • відбудова інфраструктури за стандартами інклюзивності та безбар’єрності;
  • цифрова безбар’єрність (доступ до швидкісного інтернету навіть у віддалених громадах та можливість скористатися цифровими послугами для людей з певними фізичними особливостями).

«Інклюзивність, відкритість та високі стандарти якості життя – все це має бути не лише в столиці та великих містах, але і в найбільш віддалених населених пунктах»,- зазначив Денис Шмигаль.

Під час засідання Ради безбар’єрності було презентовано «Довідник безбар’єрності» – гід із толерантної взаємодії з людьми із досвідом війни.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua