Онлайн TV FM радіо FM пауза

Відбулася перша проща громади Калущини до Чудотворної ікони Матері Божої на Ясній Горі в Гошеві. Відео

Новини

Відбулася перша проща громади Калущини до Чудотворної ікони Матері Божої на Ясній Горі в Гошеві. У її рамках освятили хоругву та провели духовний фестиваль «Під покровом твоїм, Богородице». Пресконференцію за результатами проведеної прощі провели у залі засідань виконавчого комітету Калуської міської ради. Також відзначили організаторів та благодійників, які долучилися до проведення цих подій.

Ініціатором започаткування прощі громади Калущини до Чудотворної ікони Матері Божої на Ясній Горі в Гошеві був перший заступник Калуського міського голови Мирослав Тихий. Каже, що місце там особливе.

Заручившись підтримкою отця Миколи Крушеца та директорки ПК «Мінерал» Алли Терещенко взялися до організації заходу.

Участь у заході взяли близько півтори тисячі мешканців територіальної громади. У рамках прощі Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський УГКЦ Володимир Війтишин спільно з представниками духовенства освятив хоругву Калуської міської територіальної громади та віддав громаду під покров Пресвятої Богородиці.

Крім того, на Ясній горі відбувся духовний фестиваль «Під покровом Твоїм, Богородице».

Міський голова Андрій Найда подякував усім тим, хто долучився до підготовки та проведення прощі, та зауважив, що лише спільними зусиллями вдалося провести захід на високому організаційному рівні.

Всіх причетних до організації та проведення прощі нагородили Грамотами подяки, визнання, похвали та благословення Господнього Архієпископа і Митрополита Івано-Франківського УГКЦ, подяками Калуського міського голови, а Мирослав Тихий та старости громад отримали ікони Гощівської Чудотворної ікони Матері Божої

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua