Онлайн TV FM радіо FM пауза

Відбулася нарада-семінар із аграріями Калуської громади

Новини

Сьогодні, 13 червня, в Калуші відбувся семінар-нарада з питань фінансової підтримки сільськогосподарських товаровиробників.

Про це повідомляє Калуська міська рада.

У заході взяли участь директорка департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської ОВА Алла Хамчич та її заступник Володимир Сірко. На нараді також були присутні заступник міського голови Калуша Богдан Білецький, начальник управління економічного розвитку міста Калуської міської ради Юрій Соколовський, працівники управління.

Богдан Білецький підкреслив, що Калуська громада, попри те, що відома своєю індустрією, має збалансований агропромисловий комплекс. Добре налагоджена співпраця між аграріями і місцевою владою. Під час презентації він зазначив, що площа сільськогосподарських угідь у громаді – 1,2 тис. га. Є 16 місцевих сільськогосподарських виробників, 100 пасік.

Алла Хамчич у своєму виступі зупинилася на державних та міжнародних програмах підтримки аграрного сектору економіки, які доступні цього року, і перспективних напрямках фінансування у 2024 році. Обговорили і грантові можливості для бізнесу, особливості програм для переробних підприємств.

Аграрний сектор України зазнав суттєвих втрат унаслідок повномасштабної війни. Відчувають сповна тягар війни і калуські аграрії. Основною проблемою вони називають відсутність робочих рук. Сільське господарство, трудоємка галузь, дуже гостро відчуває дефіцит працівників, що виник через мобілізацію. Присутніх представників також цікавили аспекти, пов’язані із енергопостачанням виробничих потужностей.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua