Онлайн TV FM радіо FM пауза

У музеї історії міста Коломиї відбулася презентація книги про знавця міжнародної мови есперанто. Відео

Варто знати

“Українська зірка Коломийського есперантиста”. У музеї історії міста Коломиї відбулася презентація книги про знавця міжнародної мови есперанто, Ореста Кузьму. Авторами видання стали Мирослава Кочержук та Богдан Волошинський.

Мова есперанто була задумана для міжнародного спілкування. Однак лише деякі люди її освоїли і спілкуються поміж себе. Як приклад уродженець Волині Петро Паливода. Він вважає Ореста Кузьму одним із найбільших пропогандистів міжнародної мови. Такої ж думки і автори книги. 

Організаторка заходу директорка Музею історі міста каже, що саме такі люди, як Орест Кузьма і творили історію Коломиї. Тому їх потрібно вшановувати і передавати знання про них молодому поколінню.

Вшанувати знаного краянина прийшли не лише науковці. На захід завітало чимало молоді. Адже Орест Кузьма мріяв, щоб саме молоді люди популяризували мову есперанти у цілому світі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua